WEST VILLAGE LOFT… NYC, US

elisabeth-roberts-west-village-loft1

The Greenwich Street loft is a 1,500 SF live / work space located in an old soap and wax factory in the West Village in New York City. The space was left as open as possible, minimal partitions for privacy and alternate layouts were created with simple curtains and sliding hospital track. Wherever possible original finishes were maintained in order to express the industrial history of the space.

The loft is entered through two separate entrances. The private entrance is through the living room and opens into the dining and guest sleeping loft. The client entrance is through the kitchen where clients are offered a beverage on their way to a meeting. The rear room is divided into a small bedroom and a more open office area by large, black-out curtains on hospital track mounted to the wood ceiling. The direction of the angled curtains draws clients into the office side of the space and creates a more acute, private corner for the bedroom.

Via Elisabeth Roberts Architecture

elisabeth-roberts-west-village-loft2

elisabeth-roberts-west-village-loft4elisabeth-roberts-west-village-loft5elisabeth-roberts-west-village-loft6elisabeth-roberts-west-village-loft7

elisabeth-roberts-west-village-loft3elisabeth-roberts-west-village-loft8

Elizabeth Roberts worked also on The Rachel Comey Store in Los Angeles, CA located on Melrose Place in West Hollywood.

All interior finishes including floors, ceilings and all walls were removed to seamlessly connect the 3 buildings that make up the store. Floor elevations were leveled, existing wood joists were exposed and decades of paint was sandblasted to provide the rich, warm finish of the exposed aged wood throughout the space.

A large central skylight was custom-made to provide natural light and a perceived center above the shoe display. Additionally, large, North-facing, sawtooth skylights were built to create unique, architectural dressing rooms with flattering, natural light.

Elizabeth Roberts put together the creative team that collaborated to produce a highly-unique second boutique store for the designer. The creative team also included Rachel Comey, Sean Carmody (Creative Director for Rachel Comey), Charles deLisle (Interior Designer) and Linda Taalman (Local Architect.)

wicker-bench-rachel-comey-store

wicker-3wicker-bench-2Rachel Comey Los Angeles photographed by Laure Joliet 2016

 

Textes Français

Le loft de Greenwich Street est un espace de vie / travail de 1.500 SF situé dans une ancienne usine de cire et de savon dans le West Village de New York. L’espace a été laissé aussi ouvert que possible, les cloisons minimales et des séparations d’espace ont été créés avec des rideaux simples et coulissants. Autant que possible, les finitions originales ont été maintenues afin de raconter l’histoire industrielle du lieu.

On entre dans ce loft par deux entrées séparées. L’entrée privée se fait par le salon et s’ouvre dans la salle à manger et le loft des invités. L’entrée clientèle se fait par la cuisine où les clients se voient offrir une boisson sur le chemin de leur réunion. La salle arrière est divisée en une petite chambre et un espace plus ouvert de bureaux par de grands rideaux montés sur le plafond en bois. La direction des rideaux inclinés attire les clients dans le côté bureau de l’espace et crée un coin plus intime, privé pour la chambre à coucher.

•••••

Elisabeth Roberts a aussi pensé cette boutique  The Rachel Comey Store in Los Angeles, CA sur Melrose Place dans West Hollywood.

Toutes les finitions intérieures incluant les planchers, les plafonds et tous les murs ont été enlevés pour relier sans à-coup les 3 bâtiments qui composent le magasin. Les élévations du plancher ont été nivelées, les poutrelles en bois existantes ont été exposées et des décennies de peinture ont été sablées pour fournir la finition riche et chaude du bois vieilli exposé dans tout l’espace.

Une grande lucarne centrale a été faite sur mesure pour fournir la lumière naturelle et un centre perçu au-dessus de l’affichage de chaussure. De plus, de grandes lucarnes en dents de scie orientées vers le nord ont été construites pour créer des vestiaires architecturaux uniques avec une lumière naturelle flatteuse.

Elizabeth Roberts a mis sur pied l’équipe créative qui a collaboré à la production d’un deuxième boutique-boutique unique pour le designer. L’équipe de création comprenait également Rachel Comey, Sean Carmody (directeur de la création de Rachel Comey), Charles deLisle (designer d’intérieur) et Linda Taalman (architecte local).

 

 

Enjoy authentic, raw & simple style interiors,

Have a lovely week ahead…

✗✗&✗ valerie

Follow me on Facebook – Instagram – Ello – Twitter – Pinterest

Abonnez-vous à nos newsletters  / Subscribe to our newsletters

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s